Μπουτάκια του Φράνκο*
- 4 μπουτάκια κοτόπουλου, στρουμπουλά και όχι πολύ περπατημένα- 2 ρίζες φινόκιο
- ελαιόλαδο
- ούζο
- ξίδι βαλσαμικό
- garam masala
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- σκόρδο
Σωτάρουμε τα μπουτάκια στο λάδι, μαζί με ψιλοκομμένο σκόρδο και ρίζες φινόκιο, καθώς και με garam masala τόσο όσο μας ταιριάζει στην γεύση. Σβήνουμε με μπόλικο ξίδι. Προσθέτουμε νερό και τα μπαχαρικά. Σε 35-40' το φαγητό είναι έτοιμο. Λίγο ούζο στο τέλος για να είναι πιο δυνατή η γεύση. Αν θέλουμε να δέσουμε τη σάλτσα και βαριόμαστε αλεύρι, corn flour κλπ, 3 κουταλιές σούπες εβαπορέ κάνουν μια χαρά την ίδια δουλειά, στο περίπου. Αρωματικό πολύ, ακατάλληλο για όσους δεν τους αρέσει το ούζο.
* Εργασία για τον ισπανικό κινηματογράφο την εποχή του Φράνκο. Δουλειές με φούντες. Κάτι όμως έπρεπε να φάμε, γρήγορο, εύκολο, νόστιμο. Προέκυψαν τα μπουτάκια.
9 Comments:
Όλα καλά, ας πούμε. Αλλά αφτό το garam masala τι είναι πάλι;
Καλό Απόγευμα!
Wow! Όσο πάει και πιο ολοκληρωμένο το ρεπορτάζ- απαιτούμε φωτό κι από τα στάδια της προετοιμασίας!
Κάπως έτσι το φιούζιον έγινε μόδα.
Καλό μήνα, Χουανίτα μου.
Κακιά Χουανίτα. Απονη. Δεν μας αγαπάς καθόλου πιά? Τέρμα οι φάγνες του Πάσχα, τα κεφάλια μέσα και τα γυμναστήρια φούλ. Και η διαιτα ξεκίνησε κυρία μου..
Πώς να συνέλθω τωρα με το πόστ σου? Αύριο κοτόπουλο θα μαγείρευα έτσι κι αλλιώς.. γιατί, γιατί, με βάζεις σε τέτοιο πειραμό, ε?
Aeipote, το garam masala είναι μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται κυρίως στην ινδική κουζίνα. Έχει αρκετή ποσότητα κόλιανδρου. Υπάρχει πλέον στα περισσότερα σούπερ μάρκετς.
Κατά τα άλλα, Μαρινάκι δεν είναι ούτε ιδιαίτερα παχυντικό και είναι και γρήγορο, χωρίς όμως να έχει βαρετή γεύση.
Gastone, Citro, Mirando, Jorgito, Καλό Μήνα να έχουμε, με νόστιμες φρέσκες γεύσεις και ιδέες.
γιαμ γιαμ!
πω πω, πείνασα τώρα!
Έβλεπα πιο πριν και τις τρεις ταφές του Μελκιάδες, είναι και η Βαρκελώνη στη μέση, βάμος!
Όρμα Τσέλιγκα!
Εμείς θα παρηγορηθούμε με την Amparo Sánchez και τους Amparanoia την Παρασκευή. Επόμενη εβδομάδα πάμε πιο μακρυά με τους Orishas, μεθεπόμενη με τους μουσικούς του Buena Vista, άντε, θα πάρουμε μια γεύση.
Πάλι μετά τον Τσέλιγκα έφτασα ρε γαμώτο?! Φτού να πάρει!...
Καλησπέρες!:-)
Που ξέρεις για που ετοιμάζεται ε;
Post a Comment
<< Home